Hívjon most! SZERVIZ: +36-30-9643796

ipari001.jpgipari002.jpgipari003.jpgipari004.jpgipari005.jpgipari006.jpgipari007.jpg

Breadcrumbs

Csak most kezdődik a klímaszezon?

 

Csak most kezdődik a klímaszezon?

 

A kánikula elmúltával a légkondicionáló berendezések kapcsolója után is egyre kevesebbszer nyúlunk. A klímaszezon azonban korántsem ért véget. A hűtő-fűtő funkciójú klímaberendezések a hűvösebb őszi napokon ismét jó szolgálatot tehetnek otthonunkban. De csak akkor, ha a megfelelő tisztításról is gondoskodunk.

               

Már a légkondicionáló kiválasztásánál érdemes mérlegelni, hogy otthonunkat sokkal komfortosabbá tehetjük olyan klímával, amellyel nemcsak hűteni, de fűteni is tudunk. Az ilyen típusú berendezések számos előnnyel bírnak a hűtésfunkción túl. Kiegészíthetjük velük a fűtést, enyhíthetjük a magas por- vagy allergénanyag-koncentrációt a lakás levegőjében, és még energiát és pénzt is spórolhatunk.

 

Felejtsük el a hősugárzót

 

Bár sokan gondolják azt, hogy klímával fűteni épp olyan drága mulatság, mint az elavult hősugárzó készülékekkel, ez a mai modern berendezések használatával már koránt sincs így. Sőt!

Ha a külső hőmérséklet nem megy –5 Celsius-fok alá, a klímával való fűtés egyszerű és energiatakarékos. Az őszi és kora téli időszakban, amikor a lakásban már fázunk, de a teljes fűtést még nem akarjuk elindítani, vagy a nappaliban vagy gyerekek szobájában szeretnénk kicsit meleget csinálni, ideális választás lehet, ha a légkondicionálót használjuk.

 

A klímaberendezések a hőszivattyú elv alapján fűtenek, ami azt jelenti, hogy az elektromos energiát nem a hő előállítására, hanem a hő szállítására használják fel, így a bevitt energiának a többszöröse kapható meg melegként. És a családi kasszában évente több tízezer forint maradhat az eddig kifizetett fűtésköltségből.

 

Életmentő tisztítás, évente kétszer

 

A kettős funkciójú klímáknál nagyon fontos, hogy ne csak a nyári, de az őszi hónapokban is végeztessük el szakemberrel a szezonális klímatisztítást, mert az egészséges légáramlást fűtéskor is szükséges biztosítani.

A megfelelő tisztítást indokolja, hogy a használat során a szűrők elpiszkolódnak, a nagy mennyiségű levegő áramoltatásával a levegőben lévő szennyeződések – például por, atkák, penészgombaspórák – nemcsak a szűrőkön, hanem a belső felületeken is lerakódhatnak. Ezek a lerakódások egyrészt akadályozzák a berendezés optimális működését, így csökken a hatékonyság, miközben nő a villanyszámla.

Másrészt a készülék belsejében a párás, nedves környezet kedvez a különböző mikroorganizmusok, a penészgombák, baktériumok megtelepedésének, elszaporodásának. A nem megfelelően tisztított készülékből mindezek a szoba levegőjébe kerülhetnek.

Ez amellett, hogy kellemetlen szagot áraszthatnak, allergiás tüneteket, nyálkahártya-irritációt, köhögést, súlyosabb esetben legionella fertőzést, tüdőgyulladást is okozhatnak. Ezek a nemkívánatos hatások, kerülhetőek el az évi kétszeri, szakértő által végzett tisztítással.

 

Állunk rendelkezésükre

 

www.frigotech.hu