Hívjon most! SZERVIZ: +36-30-9643796

Breadcrumbs

Hogyan működik a hőszivattyú

A hőszivattyú alapelve a Carnot- körfolyamat, amely során hőenergiát nyerünk ki egy alacsonyabb hőmérsékletű közegből és azt egy magasabb hőmérsékleten hasznosítjuk. Ahhoz, hogy megemeljük a hőmérsékletet energiát kell befektetnünk, aminek a mértéke a kinyert hőenergia mértéke alatt marad a teljes körfolyamat során. Az arány a hasznosított hőenergia és a befektetett energia között az úgynevezett „jósági fok”, a COP.

 

A termodinamikai körfolyamatok széleskörű hasznosítását a múlt században kezdték meg főleg hűtőszekrények és egyéb hűtésre alkalmas eszközök formájában.  Az első hőszivattyús alkalmazások az USA-ban jelentek meg, ahol igény mutatkozott a nyári hűtés és téli fűtés megvalósítására.
A hőszivattyúk olyan technikai megoldást kínálnak a jövő fűtési rendszereire, mely jövő nem függ a gáztól és az olajtól. Ma már egyre többen vannak azok, akik úgy gondolják, hogy bolygónk  olaj és gázkészlete rohamosan fogy, és pár évtizeden belül akár teljesen kimerülhet. Ez teszi napjainkban egyre aktuálisabbá az alternatív energiaforrások felhasználását. A természet energiaforrásai - szél, víz, talaj hő, napfény - soha nem merülnek ki. 
Gondolkozzon hosszú távon, és a fűtési rendszerének alapjául válassza a környezetbarát, korszerű, és energiatakarékos hőszivattyúkat.