Hívjon most! SZERVIZ: +36-30-9643796

Hűtőkamráinkról

 

általánosan….

Hűtőkamráinkat ipari hőszigetelő panelekből építjük, amely által költséghatékony megoldással tudunk szolgálni. A panelek találkozásánál a belső sarkokban íves PVC elemeket használunk, melyek segítségével a sarkok is megfelelő higiéniai szinten tarthatók.

A kamra panelek csatlakozása hőhídmentes panelkapcsolatokkal van kialakítva. A sarkok és a tető-oldalfalak találkozásánál a panelek  lépcsős kialakításuknak köszönhetően a hőszigetelő képességet növelik, a hőhidat csökkentik. A pontosan illeszkedő panel összetételek elősegítik a kamraszerkezet esztétikus megjelenése mellett annak optimális hőtartó képességét is.

Hűtőkamráink többféle kivitelben választhatóak, a RAL porszórt színektől a rozsdamentes acél kivitelig. Alapesetben a porszórt fehér RAL9002 színű kivitelt ajánljuk. Ez a legkedvezőbb árú kivitel és a szakhatósági előírásoknak valamint HACCP követelményeknek is maradéktalanul megfelel.
A kedvező árfekvésű szendvicspanelek használatával a hűtőkamra piacon versenyképes árral tudunk szolgálni a jó minőség megtartása mellett.

-       Normál hűtőkamrák (0/+5 Cº) esetén a padozat szigetelés elhagyásával tudjuk a beruházási költségeket csökkenteni, valamint ezt javasoljuk húshűtő és tejhűtő kamrák esetén is.

-       Mélyhűtő kamrák (-18/-20 Cº) esetén a padozatszigetelést minden esetben szükséges, amelyre több kivitelben tudunk ajánlatot tenni.

 

falszerkezet…

A normál hűtőkamra (0/+5 Cº) szendvicspanel falainak vastagsága általában 80 mm. A mélyhűtő (-18/-20 Cº) kamrák falvastagsága 100 ill. 120 mm. Speciális esetekben (pl.: kültéren felépített kamra, vagy sokkoló és gyorslehűtő kamrák) az oldalfalak vastagságát javasolt megnövelni a minél hatékonyabb szigetelés érdekében.

A panelek vastagsága 60 mm-től 200 mm vastagságig terjedhet.

 

hűtőkamra típusok…

Amennyiben a hűtési igény és tárolókapacitás indokolja, több hűtőkamrát kell terveznünk céljaink eléréséhez. Ilyen esetekben javasolt a kezdeti tervek elkészítésekor úgy kalkulálni, hogy a hűtőkamrák lehetőség szerint egy blokkban, összeépítve kerüljenek felépítésre. Ily módon nagyságrendekkel olcsóbb lehet a beruházás, hiszen a hűtőkamrák közös válaszfallal is beépíthetőek! A mélyhűtő és normál hűtőkamrák esetén is érvényes az összeépítés–kombinálás lehetősége, hiszen az önálló egységet képező mélyhűtőhöz csatlakoztatható a normál hűtőkamra.

 

 

méretek…

A hűtőkamra mérete tetszőleges lehet, elsősorban a megrendelő igénye határozza meg a kamra méretét. Célszerű a későbbi esetlegesen nagyobb kapacitás igénnyel előre kalkulálni. Hűtőkamráinkat egyedi méretre gyártjuk a már kész tervrajzok alapján, vagy a telepítés helyszínén egyeztetve a megrendelő igényeivel. A rugalmas kialakításnak köszönhetően lehetőség van meglévő helyiség méretpontos panelezésére is.

A standard magasság 2300 mm, de ettől bármilyen irányban eltérhet a megrendelő. Célszerű azonban a belső rakodási lehetőségeket is figyelembe venni. (Pl. 3000 mm belmagasságú hűtőkamrában nem tud senki igazán magasra pakolni, nehézkes és balesetveszélyes létráról pakolni, ráadásul a felesleges kamratérfogatot is hűteni kell.)