Hívjon most! SZERVIZ: +36-30-9643796

Panasonic – ideas for life

 

 

 

A több mint 30 év tapasztalatnak köszönhetően, a világ több mint 120 országának kiszolgálásával a Panasonic kétségkívül a légkondicionáló szektor egyik vezető vállalata.

ÁTTEKINTÉS
 A vállalat világelső az innováció terén is: vásárlói életminőségének javítása érdekében több mint 91 539 szabadalmat jegyeztetett be. Sőt mi több, a Panasonic elkötelezte magát amellett, hogy piacvezető szerepét továbbra is megőrzi. A vállalatnak világszerte 294 gyáregysége működik, melyekben a mai napig összesen több mint 200 millió kompresszort gyártottak le. A Panasonic hőszivattyúk kiemelkedő minőséget képviselnek. A Panasonic mindig is törekedett a tökéletességre, ennek köszönhetően tett szert nemzetközi szintű piacvezető szerepére a lakóingatlanok, közepes méretű épületek (irodák, éttermek) és ipari méretű épületek fűtő- és hűtőrendszer megoldásai terén. A Panasonic rendszerei maximális hatékonyságot biztosítanak, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is teljesítik, és megfelelnek napjaink legkorszerűbb építészeti követelményeinek is.

A Panasonic tisztában van azzal, hogy mekkora felelősség fűtő- és hűtőrendszereket kialakítani. A Panasonic célja, hogy fűtés és hűtés terén a legjobb megoldásokat nyújtsa Önnek.

A Panasonic Európa-szerte innovatív hűtő és fűtőrendszerekkel látja el ügyfeleit, melyek nemcsak hogy megfelelnek a követelményeknek, de túl is teljesítik azokat. A siker titka a Panasonic által a kutatás-fejlesztésre, gyártásra és oktatásra fordított befektetésben rejlik, ennek köszönhető az innovatív, korszakalkotó termékskála, az értékesítési csatornák és üzleti kapcsolatok fejlesztésének eredményeképpen pedig a termékek már Európában is elérhetők. A Panasonic kiterjedt oktatásiközpont-hálózatot hozott létre Európa nagyobb országaiban a berendezést üzembe helyező személyek, a tervezőirodák és a szervizek részére.

A K+F, az innováció és a megfelelő gyártási folyamatok között rendkívül szoros a kapcsolat, ezért a Panasonic a gyártóüzemek közelében helyezte el K+F egységeit. Ennek köszönhető az egyes divíziók munkájának tökéletes összehangoltsága, és egyben ez a feltétele a minőségi és megbízható rendszerek gyártásának.

 

A LÉGKONDICIONÁLÓ CSOPORT TÖRTÉNETE


A Panasonic története értékteremtéssel indult. A kemény munkának és odaadásnak köszönhetően újabb és újabb innovatív termékek jelentek meg, és a kezdő kisvállalat a mai elektronikai óriássá nőtte ki magát.

 

1936    Első elektromos ventilátor automatikus oszcillációval (36 cm-es, asztali modell).

 

1958   Az első otthoni légkondicionáló berendezés bevezetése a piacra. Ezt megelőzően a légkondicionáló berendezések hatalmasak voltak, és csak kereskedelmi használatra voltak alkalmasak. A Panasonic fejlesztette ki az első kompakt, ablakra szerelhető légkondicionáló berendezést; könnyű volt, egyszerű volt felszerelni, és nagymértékben javította a japán családok életminőségét. Az első évben 1.100 egységet értékesítettek Japánban. Ez 1960-ban, mindössze két évvel később már 230.000-re nőtt.

 

1973    A Panasonic Japánban piacra dobja az első nagy  hatékonyságú levegő-víz hőszivattyúját.

 

1975    A Panasonic lett Európa első japán légkondicionáló- gyártó vállalata.

 

2002    Ion és oxigén generátor - a két legfontosabb elem a légkondicionáló rendszerekben.

 

2008    Az Etherea új fogalom a légkondicionálás terén: nagy hatékonyság, kiemelkedő teljesítmény és kifinomult design. Az Etherea innovatív levegőminőség-érzékelőt, valamint légszűrőt is tartalmaz, a mindenkor tiszta otthoni levegő biztosítása érdekében.

 

2010    A Panasonic megalkotta az Aquareát, ezt az innovatív, új, alacsony energiájú rendszert, mely ideális hőmérsékletet és meleg vizet biztosít otthona számára, akár extrém külső hőmérséklet esetén is. Az Aquarea fűt vagy hűt, a maximális kényelem biztosítása érdekében. Az Aquarea sokkal tisztább, biztonságosabb, olcsóbb és környezetbarátabb a gázt, olajat, vagy elektromos rendszereket használó termékeknél.

 

2011    Az új Panasonic VRF rendszer a nagyméretű épületek tekintetében az esetek 74%-ában a leghatékonyabb rendszernek bizonyul. Az ECOi a tervezőirodák, építészek, tulajdonosok, valamint a berendezést üzembe helyező személyek által támasztott legszigorúbb követelményeknek is eleget tesz.

 

2012    A Panasonic gázüzemű, változó hűtőközeg-áramú  (VRF) rendszerei ideálisak olyan projektekhez, ahol energia- korlátozások vannak érvényben. 2012-ben a Panasonic gázüzemű hőszivattyú termékskálája tovább bővül: új GHP termékcsalád, új GHP G Power  (áramfejlesztés), és új hűtőegységek kerülnek a piacra.