Hívjon most! SZERVIZ: +36-30-9643796

Midea a nagyvilágban

 

 

Az 1968-ban alakult kimondottan a háztartási készülékekre specializálódott Midea cégcsoport mára az egyik legnagyobb kínai export bázisként van jelen az élet minden területén, különösen a klíma berendezések között...

A cég 1980-ban lépett a háztartási gépek piacára és 1981-ben már Midea néven gyártotta termékeit. Ma mintegy 100.000 munkavállalót foglalkoztat és tulajdonosa több mint 10 neves márkának, különböző iparágakban. A Midea központja Shunde, és emellett számos termelési bázissal rendelkezik Kínában. Guangzhou, Zhongshan, Wuhu, Wuhan, Huai ?an, Kunming, Changsha, Hefei, Chongqing és Suzhou és a vietnami Pingyang is egy-egy gyárnak ad otthont.

Belföldön és külföldön egyaránt kiterjedt értékesítési hálózattal rendelkezik, 21 külföldi leányvállalattal melyek között szerepel az USA, Anglia, Németország, Japán, Hong Kong, Korea, Kanada, Oroszország, Franciaország, Malajzia és Vietnam.

Kínában a Midea rendelkezik a legnagyobb termelési kapacitással a légkondicionáló, mikro-, és háztartási gépek és konyhai eszközök gyártói között. Fő termékei a lakossági és kereskedelmi légkondicionálók, mosógépek, hűtőszekrények, mosogatógépek és számos háztartási berendezés.

A cégcsoport a 80-as években 60, a 90-es években 50%-al, és napjainkban évi 35%-al növeli termelési, értékesítési volumenét. 2007-ben 30%-os növekedést ért el és így árbevétele túlszárnyalta a 75 milliárd jüant (kb. 11 milliárd USD), majd ugyanebben az évben 40%-al (3.12 milliárd USD) növekedett az exportértékesítése is. 2007-ben a felmérések szerint a legértékesebb kínai márkák közül a 7. helyet érte el a Midea, míg Guagdong tartomány top 100-as ranglistáján a 3.. Miközben folyamatosan sikerült fenntartani a gyors fejlődést, a Midea aktívan hozzájárult a helyi gazdaság fejlesztéséhez. 1990 óta több mint 10 milliárd jüan (kb. 1,5 milliárd USD) adót fizetett, adományként 120 millió jüannal (kb. 17,6 millió USD) járult hozzá a helyi gazdaság fejlesztéséhez.

A jövőben a Midea klíma továbbra is a hatékony tudományos fejlődés híveként folyamatosan növeli fejlesztő és gyártó kapacitását, egészséges és tőkeerős pénzügyi struktúrával a hátterében. Céljai között szerepel, hogy 2010-re Kína legértékesebb márkájává váljon és a világ legnagyobb háztartási gépeket gyártó cégei között az 5. helyet foglalja el évi 120 milliárd jüan (kb. 17,6 milliárd USD) árbevétellel.

Midea angol nyelvű weboldala: global.midea.com.cn